lördag, september 11, 2010

En mycket trevlig valfinal

Idag var det dags för SD:s stora valfinal nere i skånska Höganäs. Jag och två andra Varbergare var på plats för vad som skulle bli en mycket trevlig tillställning. Uppskattningsvis hade 300 Sverigevänner slutit upp. Ett bra resultat, inte minst med tanke på att ett gråmulet väder med inslag av duggregn inte är helt optimalt för ett utomhusmöte.

Mötet inleddes med musik från våra "husmusiker" Ringdahl & Bylund. Utöver de väntade "Blåsippans väg" och "Vi är på gång nu" framfördes även en omarbetad version av Edward Perssons "Vi klarar oss nog ändå". Detta är ingen ny SD-låt, men dagen till ära hade den skrivits om lite för att hedra det fina besöket från Danmark. Allra bäst var dock den omgjorda versionen av den gamla klassikern "34:an". -"För vad blir 34 gånger 2?" frågades vi. Svaret är givetvis 68. Låten handlade inte helt oväntat om 68-vänstern och deras allierade, och budskapet var tydligt: Er tid vid köttgrytorna är snart till ända.
Jag hoppas framträdandet kommer upp på Youtube snarast, för det här borde alla se.


Därefter äntrade Jimmie Åkesson scenen och höll ett mestadels positivt och uppmuntrande tal inför nästa veckas val. Mindre muntert var den biten när Jimmie talade om det brutala knivöverfall som en partikamrat utsatts för igår kväll av två vänsterextremister. Träskvänstern börjar bli desperata, dom förstår att vi är på väg in i riksdagen och svarar med det enda språk de förstår: Våld. Vi kommer dock inte låta oss stoppas.


När Jimmie talat färdigt var det dags för dagens, och kanske hela valrörelsens höjdpunkt: Tal av Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis partiledare. Pia talade om demokratin i Sverige och fick många applåder, inte minst då hon talade om Mona Sahlin och dennes attacker på Dansk Folkeparti och den danska invandringspolitiken.

Efter Pias tal var mötet över. Och medan de flesta nog tyckte att det var skönt att få sträcka på benen så dröjde sig många kvar i parken för att samtala med likasinnade eller göra ett besök i Cafe-tältet. Själv hade jag dock ett annat mål för ögonen.

Nämligen att få en bild av mig själv tillsammans med min idol, Pia. En framgång som ni kan se. Mycket nöjda med det lyckade mötet styrde SD-Varberg sedan skutan hemåt. Nu ger vi allt vi har den sista veckan!

Andra bloggar om: ,