måndag, augusti 16, 2010

SD på Sjönevads marknad

Som jag nämnde i fredags var jag på Sjönevads marknad med partiet under helgen. Här följer den artikel jag skickat till SD-Kuriren.


Under helgen som gick anordnades Sjönevads marknad utanför Falkenberg, och Sverigedemokraterna deltog givetvis. Den årliga marknaden i Sjönevad är en gammal tradition, med anor ända tillbaka till tidigt 1800-tal. Med sina 400 knallar och 60 000 besökare är det också Hallands allra största marknad. SD-Halland fanns på plats med sitt tält direkt när marknaden öppnade efter lunch på fredagen och stod kvar tills stängningen på söndag eftermiddag. Mängder av flygblad och tidningar delades ut och responsen var överlag god. SD-Motors flygblad om raggarkultur visade sig vara särskilt populärt. Många besökare tog också vara på möjligheten att få med sig pennor, balloger och knappar med Sverigevänliga motiv hem.


Vädrets makter var också milda mot besökarna under nästan hela helgen, med undantag för några kortare regnskurar då aktivisterna i största hast fick flytta in allt informationsmaterial i tälten. Dessa små skurar till trots var alla närvarande överrens om att helgen varit en mycket lyckad tillställning för partiet.


Andra bloggar om: , ,