söndag, augusti 22, 2010

Insändare: Sänkt skatt på pension

Insändaren jag skickade in till HN i måndags kommer inte att publiceras, tidningen ville hellre fokusera på de lokala frågorna fram till valet. Insändaren finns emellertid att läsas på HN:s valsajt istället.
Nu har jag fått författa en ny snarlik insändare, då HN vill ha ett inlägg från samtliga partier i frågan om den orättvisa beskattningen av pension. Detta då det varit en återkommande fråga bland vanliga väljare på insändarsidan.

Sverigedemokraterna vill efter valet satsa 13 miljarder på sänkt skatt för pensionärerna. Just sänkt skatt för pensionärer tycks vara en populär åsikt bland politiker just nu. Frågan är bara vilken trovärdighet t.ex. Moderaterna eller Socialdemokraterna har? Moderaterna har tillsammans med övriga alliansen haft makten under de senaste fyra åren men någon sänkning har det inte blivit. Innan dess var det Socialdemokraterna som hade makten, men inte heller dom sänkte pensionskatten. Båda dessa regeringar har valt att prioritera helt andra saker. Det lovar vi att Sverigedemokaterna inte kommer göra. Vår högsta prioritering är en förbättring av den allmänna välfärden, och vi tänker börja med att sänka skatten för pensionärerna.

Sara-Lena Bjälkö, Sverigedemokraterna i Falkenberg
Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg