lördag, februari 13, 2010

Insändare: Koranen är kvinnofientlig

Min insändare som publicerades i gårdagens HN fick svar på tal idag. Snabba puckar på HN:s redaktion med andra ord. Signaturen "Magdalena" skrev att man inte behöver ta i hand för att hälsa och passade samtidigt på att berätta vilka otäcka och läskiga människor hon tycker vi Sverigedemokrater är. Jag har skickat in följande replik.

Hej Magdalena och tack för ditt svar. Givetvis finns det andra sätt att hälsa på än genom handslag. Det finns lägen när en vinkande gest eller en nickning och ett leende går precis lika bra. Dock så hör det till god ton att du tar i hand när motparten sträcker ut sin hand mot dig som hälsning. Om jag sträckte ut min hand för att hälsa på någon och denna vägrade ta min hand skulle i alla fall jag tycka att det var ohyffsat. Givetvis finns det undantag, om personen i fråga är förkyld och inte vill smitta andra kan ett uteblivit handslag ursäktas, likaså i tider när andra smittsamma sjukdomar, t.ex. svininfluensan härjar.
Detta var dock inte fallet med den ”diskriminerade” muslimen. Han vägrade ta den kvinnliga arbetsledaren i hand med hänvisning till Islams heliga skrift, Koranen. Enligt Koranen så får kvinnor bara ärva häften så mycket som män, i rättegångar räknas ett manligt vittne lika mycket som fyra kvinnliga, och en make ges rätt att både misshandla och våldta sin hustru. Koranen är med andra ord ett oerhört kvinnofientligt verk.
I Sverige råder dock religionsfrihet, och om en muslim med hänvisning till en kvinnofientlig skrift från 600-talet inte vill ta kvinnor i hand så är det upp till honom. Dock så kan han inte kräva arbete eller a-kassa, då han gjort sig omöjlig att anställa genom att vägra acceptera de sociala koder och spelregler som man förväntas behärska på en svensk arbetsplats. Och han ska definitivt inte belönas med några 60 000 kr i skadestånd för sitt beteende. Pengar vi svenska skattebetalare givetvis får stå för.
Du skriver att du hoppas att att människor i höstens val ser oss Sverigedemokrater ”för vad ni egentligen är”. Det hoppas jag också. Vi är ett parti vars integrationspolitik tar sin utgångspunkt i den enkla uppfattningen att man ska ta seden dit man kommer. En uppfattning vi tyvärr tycks vara ganska ensamma om. Valet för er väljare är inte svårt. Om ni tycker att invandrare ska anpassa sig till svenska seder och bruk så röstar ni på Sverigedemokraterna. Om ni istället anser att att vi svenskar och det svenska samhället ska omformas och anpassas efter invandrarnas kultur och levnadsätt så kan ni rösta Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin.

Erik Hellsborn (sd)