tisdag, september 08, 2009

Seminarium mot islamisering i Malmö

10/9 Posten uppdaterad med en videointervju med Kent Ekeroth. Denna hittas längst ner i inlägget.

I söndags var jag nere i Malmö tillsammans med Jörgen för att besöka det seminarium mot islamisering som partiet anordnade.

SD:s internationalla sekreterare Kent Ekeroth som var den som tagit initiativet till seminariet hälsade alla välkomna och presenterade sedan den första av tre talare: Mrutyuanjai Mishra, journalist vid danska Jyllandsposten. Mishra som ursprungligen kommer från Indien berättade om situationen i sitt forna hemland samt om sina personliga erfarenheter. Genom sin etnicitet och sitt språk har Mishra fått höra saker från muslimers munnar som dom aldrig skulle ha sagt till någon västerlänning. På grund av att få anti-islamister behärskar de språk som islamisterna talar kunde de länge sprida sitt budskap obehindrat i väst utan att någon reagerade. Hotet från islam är globalt. Därför måste också motståndet vara det. Vi behöver människor som Mishra!

Nästa talare var Ghada Hanna från England med Syriska rötter. I sitt anförande fokuserade hon på Egypten och de kristna Kopternas situation. Kopterna som är Egyptens ursprungsbefolkning tillhör några av världens första kristna då de frälstes redan under det första århundradet efter Kristus. Men när araberna invaderade landet på 600-talet införde Islam som den nya dominanta religionen degraderades Kopterna till "Dhimmis", andra klassens medborgare i sitt eget land. De utsattes för ständiga trakasserier och tvingades betala "Jizya", en straffskatt som icke-muslimer betalar för att få behålla livet. För att undkomma förtryck och förföljelse valde många kopter att konvertera till Islam, medan andra valde att utvandra och lämna sitt egyptiska fosterland bakom sig. Nu, 1300 senare pågår ännu förföljelserna. De få kvarvarande kristna lever i ständig skräck för gäng av muslimska råskinn som bränner, misshandlar och kidnappar , allt medan polisen och den egyptiska regeringen låtsas som det regnar.
Inget av det här var något nytt för mig, men alltför många andra är helt omedvetna om kopternas tragedi.

Tredje och siste talare var Alan Lake, också han från England, som representerade Counter Jihad-rörelsen. Alan som i mitt tycke var den klart skarpaste talaren talade inte om farorna med Islam, utan fokuserade istället på hur vi ska gå till väga för att stoppa islamiseringen av Europa. Han berättade om ett eget internet-projekt, men också om vikten av synliga manifestationer på gator och torg. I England hade Counter Jihad t.ex. knutit kontakter med fotbollssupportrar, vilka slöt upp på rörelsens utåtriktade aktioner.

På det stora hela var det en intressant dag. Det finns ett stort behov av en öppen debatt om islamiseringen av Sverige och Europa, varför det var glädjande att det fanns en viss närvaro från massmedia på mötet, även om rapporteringen som väntat blev negativt vinklat. Nu ser jag fram emot fler möten på ämnet. Stockholm har nämnts som trolig plats för nästa mötet, jag håller tummarna för att det även blir ett stopp i Göteborg.