fredag, augusti 07, 2009

Skillnaden mellan Jesus och Muhammed

"What would Jesus do?" är en vanlig fras i många kristna kretsar. En fråga att ställa sig när man står inför ett svårt beslut: "vad skulle Jesus göra?" Jesus är kristendomens främsta profet, och att leva sitt liv i enlighet med hans lära skulle nog många säga är själva kärnan i vad det innebär att vara kristen. Det är samma sak inom Islam. Koranen beskriver Muhammed som den mest perfekta människa som någonsin levt. Med den bakgrunden är det bara naturligt för muslimer att se honom som en förebild och hans gärningar som inspiration.
Båda religionerna har alltså sin profet, sin andliga förebild efter vilken man ska leva sitt liv. Mycket av den kristna respektive muslimska mentaliteten och beteendet borde därmed kunna förklaras genom att studera hur Jesus och Muhammed levde sin liv. Låt oss göra detta.


Jesus
Predikade ett budskap om kärlek, förlåtande och solidaritet.
Blev vid ett tillfälle arg när han såg människor växla pengar och sälja varor inne i ett tempel och välte då omkull några bord.Muhammed

Våldtog kvinnliga fångar.
Bedrev slavhandel.
Hade sex med en 9-årig flicka.
Rånade karavaner och stal andra människors ägodelar.
Förordade förtryck av kvinnor.
Mördade och fördrev "otrogna".

Islams mörka historia och dess lika mörka nutid är med andra ord inte att undra på. De muslimer som idkat slavhandel, mördat "otrogna" eller förtryckt sina kvinnor är inte en fundamentalistisk minoritet som "kidnappat" Islam som vissa samhällsdebatörer gärna påstår. Tvärtom så lever dessa muslimer precis som deras profet lärt dem.
Detta är en av de viktigaste skillnaderna mellan Kristendom och Islam, mellan Jesus och Muhammed. Genom historien har det även begåtts onda gärningar i Kristendomens namn, men till skillnad från de onda gärningar som begåtts, och fortfarande begås i Islams namn kan dessa inte rättfärdigas genom den egna religionens främsta profet. De har varit gärningar av enskilda människor, inte ett uttryck av kristen tro.

Möjligheten att kommentera det här inlägget har inaktiverats efter mordhot från muslimer.

Andra bloggar om:
, , , ,