söndag, april 05, 2009

Sveriges radios oseriösa granskning fortsätter

...nu med "avslöjanden" om att högt uppsatta medlemmar i SDU under kryssningen till Tallin ska ha sjungit vitmakt-musik. Detta illustreras med ett klipp där bl.a. Erik Almqvist sjunger Ultima Thule-låten "Fädernesland". Att det skulle vara en vit makt-låt är ett så löjeväckande påstående att det inte ens behöver kommenteras.
Utöver detta nämns två andra låtar: "Friheten leve" och "Folkligt uppror", låttexterna till dessa kan läsas här och här. Kan någon förklara var någonstans hatbudskapet finns i dessa låtar, för jag kan då inte se det? I Folkligt uppror senare talas det om revolution, vet inte om SR menar att det skulle innebära att vi i smyg inte vill ha demokratiska val? Men om så vore fallet borde vi väl även vara smyg-socialister då refrängen i Frihet leve har ett antikapitalistiskt budskap?
Men nej, det egentliga argumentet tycks vara att eftersom de båda musikaliska verkens upphovsmän har/hade extrema åsikter har även den som tar del av deras verk det. Undrar just om det bara gäller musik, eller även film? Alla känner väl till Mel Gibsons mindre smickrande uttalanden om judar? Enligt SR:s logik borde då alla som tycker Braveheart eller Passion of the Christ är bra filmer vara mer eller mindre antisemitiska?
Där han ni kanske er nästa skandal, SR? Leta reda på några riksdagsledamöter som gillar Mel Gibsons filmer och häng ut dem som antisemiter. Ingen riktigt journalist skulle väl nedlåta sig till något sådant, men för er passar det nog utmärkt.


Så här kan det gå till på vad SR kallar för en "vit makt"-spelning med Ultima Thule

Andra bloggar om: , , ,