onsdag, april 15, 2009

Ett trevligt och givande valmöte


Är just hemkommen från Folkets hus där vi under dryga två timmar hållit vårt lokala valupptaktsmöte. Mötet inleddes med tal av Mikael Jansson från Göteborg som är partiets fjärde kandidat till Europaparlamentet. Jansson talade om vikten bevara Sverige som självständig nation och påpekade hur vi som nationalister är de enda som står upp för sann mångfald, i motsats till internationalister och EU-federalister vilka vill sopa undan Europas kulturella mångfald till förmån för en enda gemensam europeisk kultur.


Efter Janssons tal var det dags för fika. Medan Hans Olof Andersson sjöng och spelade gitarr lät sig mötesdeltagarna väl smaka av frallor, kakor, kaffe och te.


Mätta och belåtna återtog därefter alla sina platser för att lyssna på Lundapågen Kent Ekeroth som står plats nummer sex på partiets lista. Kent talade bristen på demokrati inom EU och vilka förödande konsekvenser Lissabonfördraget kommer att få. T.ex. så blir alla medlemsländer skyldiga att fullt ut stödja varandra i militära konflikter. Detta är illa nog i dagsläget, men det blir direkt hårresande om Turkiet skulle beviljas EU-medlemskap. En röst på t.ex. Moderaterna eller Socialdemokraterna riskerar i praktiken att bli en röst för att svenska soldater ska strida och dö för Turkiets militära ambitioner i mellanöstern!
Jag tycker att Kents tal var mycket bra och övertygande. Så pass att jag nu faktiskt bestämt mig för att kryssa honom i valet.


Efter Kent så höll Axel Karlsson, också han från Göteborg, ett kortare anförande om höstens kyrkoval. Karlsson som arbetat inom Svenska kyrkan i över 30 år talade om hur kristendomen är en grundpelare i svensk kultur, och om hur Svenska kyrkan blivit alltmer slätstruken och politiskt korrekt. Han uppmanade därefter alla närvarande att göra sitt yttersta i höstens val för att åter få in kyrkan på rätt köl.

Därefter förklarades mötet avslutat. Många valde dock att stanna kvar en stund för att prata med likasinnade samt besöka försäljningsbordet där man till förmånliga priser kunde inhandla tröjor, jackor och väskor med ett Sverigevänligt budskap.
På det stora hela var detta en mycket trevlig och givande afton. Det enda tråkiga var att den lokala pressen lyste med sin frånvaro trots det pressmeddelande som skickats ut. Det finns dock ingen anledning att hänga läpp för det. Partiet fick i alla fall en ny väljare denna kväll, då en f.d. s-väljare efter att ha fått höra om Lissabonfördragets konsekvenser lovade SD sin röst.
Nu ska vi dela flygblad för fulla muggar, och i maj får Varberg återigen fint besök då vi annordnar två stycken torgmöten i centrum.
Full fart mot Bryssel!

Uppdatering 090418: SD-Kuriren har nu publicerat en egen artikel med bilder i sin nätupplaga. Klicka här för att läsa den.

Andra bloggar om: , , , , , ,