onsdag, februari 25, 2009

Expressen skyddar invandrargangsters

Personrån är ett fenomen som tyvärr inte är särskilt ovanligt i "det nya Sverige". I dagens Expressen får vi dock läsa om ett fall som sticker ut som särskilt motbjudande. En liten pojke, bara åtta år gammal, blev fyra dagar innan julafton överfallen och rånad på sin mobiltelefon av tre stycken "män" i 20-årsåldern. I Expressens tv-inslag berättar pojkens mamma om rånet och bilder visas från övervakningskameran, reporten avslutar sedan med att berätta att "polisen behöver veta vilka männen är". Ja, att det vore bra om polisen fick tag på dessa typer håller nog de flesta med om, frågan är dock om Expressen själva tycker det. Som brukligt är inom kvällspressen har man nämligen valt att anonymisera gärningsmännen genom att sudda ut deras ansikten. Den överfallne pojken och hans mamma är nog väldigt tacksamma över er hjälp att få rånarna identifierade, Expressen. Verkligen.


Tack och lov är det inte alla som är lika måna om rånarnas väl och ve. TV3:s Efterlyst tog upp fallet ikväll och publicerade också denna ocensurerade bild på sin hemsida.
All heder åt Efterlyst som hjälper polisen i jakten på rånarna, och självklart åt de poliser som jobbar med fallet.
Skam på Expressen som skyddar bovarna bara för att de fruktar att sanningen om dessas etnicitet skulle riskera att göra en och annan av läsarna "främlingsfientlig". Låt oss inte glömma vad Anne-Marie Begler, trogen tjänare till etablissemanget skrev på DN Debatt 16 mars 2000:

"Den allvarligaste konsekvensen av ungdomsrånen kan bli en alltmer invandrarfientlig inställning i ungdomsgenerationen, en grogrund för vardagsrasism"

Expressen resonerar antagligen ungefär likadant. "Ja, att små barn överfalls och rånas av invandrargäng är ju tråkigt, men om vi berättar det kanske folk går och röstar på SD. Hu vad hemskt."

Andra bloggar om: , , ,