måndag, februari 16, 2009

"En attack på yttrandefriheten"

Det är rubriken på dagens ledare på HelaGotland.se. Äntligen en tidning som tar upp mordförsöket på Erik Almqvist? Icke då. Den fruktansvärda attacken på yttrandefriheten som det talas om här är... ett sms, ett sms innehållande ordet "idiot". Oj, vad allvarligt. Vad det handlar om är att s-debattören Hanna Westerén, efter det debattlinlägg som jag kommenterade förra helgen fått ett sms där hon blivit kallad för "idiot".
Okej, att kalla folk för oförskämdheter leder sällan till något bra, en saklig debatt är alltid att föredra. Men att tala om en attack på yttrandefriheten och skriva en ledare på ämnet för att en enskild person blivit sur över ett osakligt debattinlägg är nog att överdriva en smula. Hade sms:en innehållit några hot hade det varit en annan sak, men det gjorde de inte. Det blir uppenbart mot slutet av artikeln att skribenten Ronnie Lundin främsta syfte inte är att värna yttrandefriheten, utan att svartmåla SD:

"Har man sådana personer som påhejare av ens politik, då ska man nog dra öronen åt sig. Kan man verkligen tänka sig att rösta på ett parti vars sympatisörer tillåter sig sådana metoder?"

Detta motiv blir bara tydligare av det faktum att han ALDRIG fördömt de attacker som vi inom SD utsatts för. Det aktuella mordförsöket på Almqvist är inget som han bryr sig om att nämna. Ej heller de övergrepp som skett på Gotland, då främst under Almedalsveckorna, då vi både fått våra möten störda och vissa år utsatts för direkta överfall.

När någon av hans kompisar blir kallad för idiot är det alldesles fruktansvärt allvarligt, men när meningsmotståndare attackeras med stenkastning, tårgås och knivar låtsas han bara som om det regnar. Det är skillnad på folk och folk, inte sant Ronnie?!

Andra bloggar om: , , ,