tisdag, januari 13, 2009

Islam visar sitt rätta ansikte i DanmarkFilmen ovan visar en arabisk, anti-israelisk demonstration på Rådhusplatsen i Köpenhamn. Medan högerhänderna höjs i Hitlerhälsningar skallar slagorden:

"Ner, ner demokrati!"
"Allah Akbar!"
"Alla judar, de ska slaktas!"

En av talarna talar bara på arabiska. Om ovanstående är saker som man gärna säger öppet, vad är det då man försöker dölja?
Här i Sverige har vi också sett islamiska demonstrationer, då i samband med turerna kring Lars Vilks och hans rondellhundar. Där var det dock en helt annan stämning och allt gick lugnt tillväga. Varför? Hur kan det skilja sig så mycket mellan Sverige och Danmark? Min uppfattning är i alla fall klar: I Danmark har de islamiska lögnerna om tolerans och fredlig samexistens genomskådats, och rörelsen har därför ingen anledning att inte visa sitt rätta ansikte. Så är inte fallet i Sverige. Här tror fortfarande politiker och opinionsbildare på bilden av islam som en fredens religion, och så länge denna illusion kvarstår och etablissemanget fortsätter stryka islamisterna medhårs har dessa förstås ingen anledning att skandera slagord mot demokrati och kräva det judiska folkets förintelse. Men vi ska inte inbilla oss att det råder några nämnvärda attitydskillnader mellan islamister i Sverige och islamister i Danmark. Varför skulle det göra det? Däremot arbetar dessa under olika förutsättningar, och anpassar sin strategi därefter. Där dansk islamism är en rasande varg med öppna dräglande käftar, är svensk islamism är en ulv i fårakläder.

Andra bloggar om: , , , , , ,