lördag, oktober 18, 2008

Polishundar med munkorg!?

Häromveckan höll SDU torgmöte nere i Malmö, ett möte som inte gick att genomföra som planerat pga störningar från diverse slödder från från den yttersta vänsterkanten. Men skam den som ger sig. Idag var det dags för ett nytt försök nere i Malmö, och den här gången hade polisen också lovat att lägga större resurser på att säkra att mötet skulle kunna genomföras. Knappt två timmar efter mötets start dyker de första rapporterna upp i massmedia, och det verkar inte gått så bra den här gången heller. Anledningarna till detta är säkert flera. En av dessa kan vi se direkt i Sydsvenskans bildspel:

Polishundar med munkorg!?

Kan någon förklara det här för mig? Varför tar man med hundar om de ska ha munkorg på sig? Vad gör en polishund för nytta med en munkorg på sig? Vad ska den göra? Skälla lite och hoppas att vänsterligisterna skrämt ska backa undan? Det funkar så klart inte. En hund med munkorg utgör inte ett hot mot någon, och inger inte någon som helst respekt, vare sig hos vänsterextremister eller några andra ligister. Hundar kan vara ett bra medel vid sådana här insatser, en rasande, vilt skällande schäfer får nog de flesta att backa, men det är ju inte skallet i sig som är det skrämmande, det är vetskapen att man riskerar att bli biten. Men med en munkorg så försvinner denna risk helt, och polishundarna fyller således ingen som helst funktion.
Så kära malmöpolis: använd gärna hundar även i fortsättningen, men skippa deras munkorgar. Om högre instanser inte tillåter detta kan ni lika gärna lämna hundarna hemma, för då finns det ingen anledning att utsätta de stackars djuren för den stress och psykiska press som en insats som denna utgör.

Andra bloggar om: , , , , ,