torsdag, oktober 23, 2008

Motståndet växer


Saxat från DN:
"Allt fler svenskar har extremt negativa attityder till mångfald. Det visar årets mångfaldsbarometer från Uppsala universitet som DN tagit del av. Nytt är att de mest negativa är kvinnor och högutbildade.
För fjärde året i rad görs mångfaldsbarometern. 2005 hade 3,8 procent av befolkningen extremt negativa attityder. I år har andelen ökat till 5,7 procent. För män har ökning gått från 5,3 procent till 7,5 procent och för kvinnor från 2,3 procent till 4,1 procent.
- De extremt negativa attityderna ökar, och det tror vi hänger samman med vad som händer i Europa. Det är inte bara äldre utan också yngre som är negativa, säger Orlando Mella, professor i sociologi vid Uppsala universitet.
Fortfarande tillhör svenskarna de mest positiva till mångfald och invandrare i Europa. Men de nya extrema attityderna oroar forskarna.
- Det är överraskande för oss att kvinnorna blir fler i gruppen, det hade vi inte väntat oss. Svenska kvinnor brukar vara mycket positiva till mångfald, säger Orlando Mella.
"

Goda nyheter. Motståndet mot makthavarnas mångkulturella samhällsprojekt växer. I takt med att det folkliga missnöjet ökar, så ökar också SD:s medlemsantal för varje år som går. Nu håller vi tummarna för fler kvinnor aktiverar sig, så vi får en lite bättre könsfördelning inom partiet.

Om ett närliggande ämne kan vi läsa i Aftonbladet. Många svenskar skulle vilja på i så kallade "Gated communities",och bara 23 % vill bo i ett mångkulturellt område. Ärligt talat är jag förvånad att det inte är ännu färre. Inte ens de politiker som själva så varmt plädrar för mångkulturen vill ju bo i den.

Andra bloggar om: , , ,