onsdag, augusti 27, 2008

Insändare: Dags för en värdig äldrepolitik

Härom veckan blev jag uppringd av en äldre herre på partitelefonen. Han berättade att han hade röstat på oss i senaste valet, men önskade att vi skulle sätta större fokus på äldrefrågorna, något som låg honom varmt om hjärtat. Jag lovade att författa en insändare i ämnet, och här har ni den:


Dags för en värdig äldrepolitik

Det kan inte vara lätt att vara pensionär i dagens Sverige. Medan realinkomsten för förvärvsarbetare ökat med 40 % under de senaste 15 åren har pensionerna i princip legat stilla och bara ökat med
0,1 %. Faktum är att tusentals svenska pensionärer som arbetat och slitit hela sitt liv idag tvingas försörja sig på en pension som inte bara ligger under socialbidragsnormen, utan även är lägre än det så kallade ”äldreförsörjningsstöd” som staten betalar ut till äldre invandrare som aldrig arbetat en enda dag i Sverige. Vi Sverigedemokrater tycker detta är skamligt. Vi vill att pensionerna höjs, framför allt för de som har det allra sämst ställt. Vi vill även införa ett förbud mot åldersdiskriminering, något som redan är förbjudet i de flesta EU-länder men full lagligt i Sverige. Sist men inte minst vill vi införa en Pensionärsminister som ser efter våra äldres intressen och försäkrar att de aldrig kommer i skymundan.
Det är hög tid att våra äldre får den respekt de förtjänar.


Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg


Andra bloggar om: , , ,