onsdag, juli 09, 2008

Göran Hägglund pratar strunt


Idag talade Kristdemokraternas partiordförande Göran Hägglund i Almedalen, vilket vi kan läsa om i bl.a. Dagen. Förutom att tala om familjepolitik så passade han på att ge SD en känga, och där var det framför allt två saker jag reagerade på.


1. Hägglund påstår att SD varit tvungna att införa förbud mot nazistuniformer på våra partimöten
Dessa ”nazistuniformer” utgjordes i själva verket av kängor och bombarjackor som bars av de skinnskallar som ofta dök upp när SD anordnade demonstrationer i början av 90-talet. Syftet med detta förbud var att göra klart för skinnskallarna att de inte var välkomna. Att göra som Hägglund och ljuga ihop att det handlade om nazistuniformer och dessutom försöka använda våra vårt arbete för att få bort extremisterna mot oss är riktigt lågt.

2. Hägglund påstår att Sverige aldrig har varit ett homogent land
Inte? I jämförelse med vadå frågar jag mig då. Som jag nämnde redan i gårdagens postning har Sverige som en följd av vårt geografiska läge alltid varit ett mycket homogent land. Den som är av en annan uppfattning får gärna nämna några länder nere på kontinenten som har en mer homogen befolkning.


Uppdatering kl 00.43: Jaha, han påstod tydligen också att Jimmie Åkesson jämfört Zlatan med en legosoldat, samt att vi brukade göra ”hitlerhälsningar” på våra möten förr i tiden. Karln är ju mytoman! (länk)


Andra bloggar om: , , ,