söndag, maj 25, 2008

Lämpliga som poliser?Tycker du att grabbarna här ovan vore lämpliga att arbeta som poliser i Sverige? Det tycker i alla fall regeringens utredare (sidan 15):
”Vissa av de krav som gäller i dag vid antagningen till polisutbildningen kan emellertid slopas. Hit hör de nuvarande kraven på svenskt medborgarskap, de fysiska kraven (styrka, kondition och simning), de personliga egenskaperna (lämpligheten för polisyrket) och svenskprovet.”


Det är tokigt nog att folk utan medborgarskap, ordentliga språkkunskaper och nödvändig fysik ska utbildas till poliser, men allra värst måste ändå vara det strukna kravet på ” lämpligheten för polisyrket”. Det borde rimligtvis betyda att även nazister, islamister och vänsterextremister är välkomna i poliskåren så länge de är ostraffade och har ett b-körkort. Är det verkligen rimligt att anhängare av totalitära ideologier som med våld vill omstörta samhället ska kunna anställas för att försvara detsamma? Antagligen inte, men regeringens utredare tycker ändå att detta är en god idé då Genom att ta bort dessa krav bör skapas större förutsättningar att rekrytera kvinnor och personer med utländsk bakgrund. (sidan 16)


Där har vi anledningen. Den som trodde att jämställdhets- och mångfaldsflummet skulle upphöra vid regeringsskiftet misstog sig å det grövsta. Det ska uppenbarligen till ett Sverigedemokratiskt riksdagsinträdde för att se till att det är kompetens och lämplighet som avgöra vem som ska bli polis.


Andra bloggar om: , , ,