fredag, november 23, 2007

Hur är det med minnet, Jytte?

Icke-nyheten om att SD och Moderaterna i Karlskrona samarbetat i skolpolitiken fortsätter att väcka känslor hos lättstötta individer inom det politiska etablissemanget. Nu har även SSU-ordföranden Jytte Guteland gett sig in i leken. Under rubriken Stå upp för demokratin, Fredrik Reinfeldt skriver hon bl.a.:


Moderaterna har en historia av diverse tveksamma snedsteg från detta gemensamma ansvar. Vi minns alla det högst olämpliga agerandet från moderater genom valstugereportaget från valrörelsen 2002 där mörka högerkrafter kom ut i ljuset.


Ursäkta mig, Jytte, men hur är det med minnet? Har du överhuvudtaget sett reportaget? I den debatt som följde efter Janne Josefssons omtalade valstugereportage var det framför allt Moderaterna som fick bära hundhuvudet. Väldigt orättvist tycker jag. För vi som faktiskt satt parkerade i våra TV-soffor den där aftonen för drygt fem år sedan minns att det ingalunda bara var moderater som togs med byxorna nere. Företrädare för sex av sju riksdagspartier fångades på band när de gav uttryck för åsikter som stämde illa med deras respektive partis hållning. Det enda parti som klarade sig undan här var Miljöpartiet, det berodde dock bara på att Josefsson inte lyckades hitta några Miljöpartistiska valstugor. Antalet hycklare med en moderat partibok i fickan var visserligen flest till antalet, men procentuellt sett var inte Bo Lundgrens gäng värre än de flesta andra.


Med andra ord så gör Jytte Guteland självmål när hon försöker använda Josefssons valstugereportage för att angripa Moderaterna, hennes eget parti är inte så värst mycket bättre. Av alla de Socialdemokrater som sattes på prov var det bara en som ”klarade sig”.


Andra bloggar om: ,