onsdag, november 21, 2007

Ert internationella samarbete då?

I dagarna har vi i mer eller mindre samtliga dagstidningar kunnat läsa om hur Moderaterna i Karlskrona valt att samarbeta med oss Sverigedemokrater. Inte helt oväntat har detta väckt reaktioner. Såväl Moderaternas egen partiledare, Fredrik Reinfeldt, som sossarnas partisekreterare Marita Ulvskog har protesterat, sådana där otäckingar som SD ska man inte samarbeta med. Min fråga till dessa två måste då bli, hur är det med era respektive internationella samarbeten då?


Om herr Reinfeldt nu tycker att det är så otänkbart att samarbeta med SD, hur kan han ha samröre med det danska regeringspartiet Konservative Folkeparti, vars invandringspolitik ju ligger avsevärt närmare SD:s än Reinfeldts egen?
Och om fru Ulvskog nu tar avstånd från SD, tar hon även avstånd från sina partikamrater i Finland? Dessa har ju, i likhet med sina kollegor i Danmark en invandringspolitik som snarare påminner om det SD står för än Ulvskog själv.


Antagligen läser varken Fredrik eller Marika min blogg. Men de av mina läsare som har samma partibok som dem får gärna svara på mina frågor.


Tarja Halonen, s-märkt president i Finland, ett land känt för sin mycket restriktiva invandringspolitik.


Andra bloggar om: , , , ,