tisdag, oktober 16, 2007

Ohederlige Mattias Kjellin

”Nu ska Sverigedemokraterna få det jobbigt!” skrev s-politikern Mattias Kjellin på sin blogg i slutet av förra veckan. Inlägget i sig var inte något vidare intressant, men väl den debatt som följde. Det var i synnerhet ett svar från Kjellin själv som jag reagerade på: "En extra rolig detalj är ju att sd:s ledare här i Gävle, Roger Hedlund, tidigare var mycket aktiv i Nationalsocialistisk front."


Det uppseendeväckande här är givetvis att Roger aldrig varit medlem i NSF, än mindre varit aktivist. Kjellins uttalande var således ett klart fall av förtal, vilket jag påpekade för honom. På detta svarade han: Jag säger bara att det ryktas om det. Men vänta lite nu, han skrev väl ingenting om att det bara skulle varit ett rykte? Nej, däremot har han helt fräckt skrivit om sitt ursprungliga svar till: En extra rolig detalj är ju att det ryktas att sd:s ledare här i Gävle, Roger Hedlund, tidigare var mycket aktiv i Nationalsocialistisk front.” Lögnen kvarstår alltså, men den formuleras nu på ett sätt att Kjellin inte längre kan åtalas för förtal. Att texten skrivits om i efterhand nämns dock inte, Kjellin försöker ge sken av att inga ändringar har gjorts. Att påpeka något av detta för andra läsare är också omöjligt, Kjellin har stängt av kommentar-funktionen.


Att Mattias Kjellin är en ohederlig person torde det inte råda några tvivel om. Då han rensat undan de tekniska bevisen lär han slippa en förtals-anmälan, men förhoppningsvis kommer han tänka sig för både en och två gånger innan sprider lögner om sina meningsmotståndare igen.


Andra bloggar om: , ,