söndag, oktober 07, 2007

Nytt lågvattenmärke för Expressen

Jag trodde knappast att kvällspressen kunde sjunka djupare ner i träsket av perversion och dekadens, men tänk vad fel jag hade.

Efter att en konstutställning i Lund blivit vandaliserad av ett gäng nazister valde tidningen att visa upp några av ”konstverken”. Jag använder citationstecken, för ärligt talat tycker jag inte att det förtjänar att kallas konst. Bland de motiv som man i skrivandets stund kan beskåda genom en länk från Expressens startsida på nätet kan nämnas en bild av en åldrig dam med en penis tryckt mot ansiktet, en kvinna som för upp hela sin hand i en mans analöppning samt en kvinna som smeker en erigerad hästpenis. Hör den sortens bilder hemma i en nyhetstidning? Skulle de ens publiceras i en ”vanlig” porrtidning?


Det finns inga ursäkter för en sådan här publicering. En viss förståelse hade man kanske kunnat känna om det hade varit en manifestation för yttrandefrihet, en manifestation mot våld som politisk metod. Men det är det självklart inte. Om så varit fallet borde Expressen rimligtvis visat upp Lars Vilks rondellhundar, men några sådana har vi ju inte sett skymten av.


Den enda förklaringen är att Expressen helt enkelt tycker om de här perversa vidrigheterna.


Andra bloggar om: , , ,