tisdag, september 18, 2007

Hur mycket är vi beredda att riskera?


I en kommentar till mitt förra inlägg fick jag en fråga av en person vid namn Peter Ahlgren. Sammanfattningsvis så undrade han hur mycket är vi beredda att riskera för att hålla fast vid vår yttrande- och tryckfrihet? Är det rätt att riskera att oskyldiga svenskarv liv för vår rätt att rita karikatyrer av Muhammed?


Svaret är Ja. Att oskyldiga liv sätts i fara är givetvis inget positivt, men hot får ända aldrig tillåtas påverka den politiska ordningen. För det första är det moraliskt förkastligt. För det andra ska vi inte inbilla oss att Islamisterna bara är ute efter respekt och vill ha en fredlig samexistens. Åh nej, deras krav är större än så. Minns Mahmoud Aldebes kravlista från förra året. Om vi böjer oss för hoten nu, vad hindrar Islamisterna från att komma med nya hot och ännu större krav?


Detta är fullt tillräckliga anledningar för var och en som kallar sig demokrat att fördöma hoten och ta ställningen för Vilks rätt att avbilda Muhammed. Och om man likt jag själv är nationalist finns det ytterligare en god anledning till att göra så, nämligen motståndet mot en islamisering av Sverige. För en sådan är ett faktum. I flera skolor firar man inte längre skolavslutningen i kyrkan eller sjunger ”Den blomstertid nu kommer”, det skulle ju kunna kränka muslimerna. På andra håll har kommuner tagit bort adventsljusstakarna av samma anledning. Och här i Varberg har nu en av kommunens simhallar en mansfri dag varje vecka. Detta för muslimska kvinnor som inte får visa sig i baddräkt för andra män ska få bada. Det är inte acceptabelt! Det är orimligt att vi ska ändra vårt beteende och våra traditioner för att samhället bättre ska passa de invandrare som inte vill ta sedan dit de kommer. Och lika orimligt är det att vi på grund av dessa skulle tvingas göra avkall på våra demokratiska rättigheter.


Jag riskerar hellre att sprängas i luften än att leva som dhimmi ett muslimskt Sverige.


Andra bloggar om:
, ,