lördag, juli 07, 2007

LO:s maktmissbruk fortsätter

LO tänker ”ta upp kampen” med SD, det kan vi läsa i gårdagens SvD. Det är beklagligt. Inte för att man som Sverigedemokrat räds arbetarrörelsen kampanjer. Deras förra projekt ”Jobbare mot rasism” som skulle stoppa SD:s framfart i Skåne inför valet -06 slutade ju i ett fiasko av gigantiska proportioner.


Nej, det beklagliga består av att LO än en gång visar hur lite respekt dom har för enskilda medlemmars åsikter och att dom återigen missbrukar sin maktställning. Detta är något jag har berört förr, men det tål att upprepas: Som arbetare befinner man sig i beroendeställning till LO. Folk går med för att värna om sina rättigheter på jobbet, för att få en rättvis lön och bra arbetsvilkor. Folk går inte med och betalar flera hundra kronor i månaden för att få s-propaganda nertryckt i halsen.


Men tyvärr är det precis vad som sker, vilket den nya anti sd-kampanjen är ett bra exempel på. 4,1 % av LO:s medlemmar valde att rösta på SD i senaste valet, vilket är deras självklara demokratiska rätt att göra. Men det kan inte LO-pamparna acceptera. Så dom startar en kampanj mot det parti som tusentals av deras egna medlemmar valt att stödja, en kampanj som medlemmarna själva tvingas betala för.


Det finns bara ett ord för detta: Maktmissbruk. Lagligt och stadgeenligt maktmissbruk förvisso, men likväl maktmissbruk.


PS. På tal om LO, undrar vad som hände med Kommunals uteslutningsärende mot mig. Dom skulle ha fattat beslut i juni hette det. Nu är vi halvvägs in i juli och jag har fortfarande inte hört något.


Andra bloggar om: , , ,