tisdag, juli 31, 2007

Gaylobbyn: ”Hit med stålarna!”

Det synnerligen motbjudande spektaklet ”Pride” har dragit igång. Under några dagars tid samlas folk med ett avvikande sexuellt beteende, bl.a. håriga män i rosa klänningar och barbröstade medelålders fruntimmer täckta i grönfärg för att tillsammans ta ”knullborgarmärket”, spela ”dildokubb” samt kräva att få bli betraktade som normala. Ett så omfattande rajtan-tajtan kostar inte helt oväntat mycket pengar, något som ofta kan bli en bristvara. Men just i det här fallet blir det nog inga problem. Hbt- personer (homo, bi, trans) är nämligen en utsatt minoritet, och i regel behöver sådana inte betala för sig. Mycket riktigt får Pride också skattefinansierade bidrag så att dom kan lära ut analsex till 15-åringar och trycka upp affischer med bilder av små barn som utmålas som homosexuella. Utöver detta drar man in hel del pengar på sponsring från olika företag. Det är dock inte alla som vill vara med och betala kalaset vilket fått Prides sponsoransvarige att rasa:

”Företagsledningarna för H&M, Ikea och Volvo är homofober, säger Ulrika Lahne, sponsringsansvarig på Pridefestivalen, som förklaring till varför företagen inte är med och sponsrar festivalen.” (Länk)

Hör på den! Alla som inte vill ge bort sina pengar till gaylobbyn är alltså homofientliga. Jag vet inte vad som är mest skamligt. Att Pride försöker pressa hederliga företag på pengar genom att dra deras namn i smutsen, eller att Resume ger dem utrymme till att praktisera sina maffiametoder.
I vilket fall som helst är Ulrika Lahnes agerande inte acceptabelt, och bara ett i raden av argument till varför Pride inte bör få en endaste krona av skattebetalarnas pengar.


Andra bloggar om: , ,