fredag, maj 25, 2007

”Nazistisk” folder från KD

Rasismhysterin i Sverige visar inga tendenser att avta, när det nu är dags igen är det Kristdemokraterna och Sollentuna som står i centrum. KD bedriver sedan en tid tillbaka kampanjen ”Mer tid med barnen” där det propageras för införandet av så kallade vårdnadsbidrag. Så långt allt väl. Men när foldrarna landade hos KD i Sollentuna blev det problem. Lokalpolitikern Jan Fjellstedt tyckte sig nämligen se fördold nazism i bilden på folderns framsida. Inte bara var det en helsvensk familj som gestaltades. Det hade antagligen varit illa nog. Men åh nej, det var värre än så. Fadern i familjen hade nämligen rakat huvud och ett av barnen av iklätt en blågul tröja. Rena rama nazismen alltså tyckte Janne, och foldrarna skickades således tillbaka.


Jag minns en liknande soppa som utspelade sig i Karlskrona för ett par år sedan. Då var det kommunens välkomstskyltar som var problemet. Tillsammans med en välkomsthälsning fanns det nämligen en bild av en grupp leende människor som alla var av nordisk börd, vilket ”för tankarna till 30-talets Tyskland” eller hur det nu var det uttrycktes. Det hela slutade i alla fall med att de ”nazistiska” skyltarna plockades ner och ersattes med en stel och lite tråkig skylt utan några människor alls på.


Enligt min uppfattning är alla vita människor per definition rasister i egenskap av socialiserade kulturbärare. Sagt av Sydkoreanen/f.d. Exporedaktören/mordbrännaren Tobias Hübinette. Givetvis har Tobias lika fel här som han har haft om i princip allting annat, men han lyckas ändå bättre än någon annan sätta ord på etablissemangets syn på oss västerlänningar: Vi är alla genom vår blotta existens rastiska, och därmed kränkande för icke-vita. Det ska vi skämmas över. Och för att göra bot ska vi göra avkall på vår kultur och ersätta den med en multikulturell smältdeg med inslag från all världens hörn.


För att återknyta till KD och Sollentuna är det oundvikligt att inte fundera hur nästa kampanjfolder kommer utformas för att vara mer politiskt korrekt. Kanske ett blandetniskt, lesbiskt par med adoptivbarn från samtliga kontinenter? Jalla, jalla! på er, alla Kristdemokrater!


Andra bloggar om: , , , ,