söndag, februari 25, 2007

SvD ”avslöjar” SD

Under rubriken ”När dörrarna har stängts hörs ett hårdare budskap” berättar Svd-journalisten Olof Jönsson om hur han infiltrerade Sverigedemokraterna. ”På ett möte i Sundsvall mötte han partiets rätta ansikte” får vi veta i ingressen. ”Oj, vad spännande” tänkte säkert många av partiets belackare. ”Äntligen ska SD:s dolda agenda avslöjas.” Men dom blev nog besvikna. Efter att ha läst igenom artikeln kan man konstatera att sensationerna uteblir.

Det värsta Jönsson lyckats få fram är:
1. Föreläsaren ”Hasse” säger att invandringen kostar 300 miljarder kr per år. Som källa uppges professor Jan Ekberg, Ekberg dementerar emellertid uppgifterna. Här har någon antagligen blandat ihop namnen, antigen ”Hasse” eller Jönsson själv. SD har så vitt jag vet aldrig använt sig av Ekbergs siffror, och vi är väl medvetna om att Ekberg gärna vill framställa invandringens kostnader sommarginella. Det egentliga källan till påståendet om 300 miljarder kr är Lars Jansson f.d. universitetslektor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg.
2. Ett par enskilda medlemmar ska på ett lokalt partimöte utryckt åsikterna att:
a. SD borde gå ihop med ND.
b. F.d. nazister borde få vara med i SD.
Gällande punkten a är det inget jag håller med om, även om jag kan förstå hur vissa SD-medlemmar kan resonera så. Hur som helst är detta givetvis inte partilinjen och inget som SD som parti kan beskyllas för.
Gällande punkten b kan man tycka att det borde vara självklart att alla som delar SD:s värderingar ska kunna vara medlemmar, oavsett vad dom haft för åsikter förr. Att så ändå inte är fallet beror på att vissa meningsmotståndare och journalister på ett högst ohederligt sätt försöker utnyttja sådana personer för att belägga SD med åsikter som partiet inte står för.


Avslutningsvis: Är detta är den ”dolda agendan” våra motståndare talat så mycket om? Om detta är det värsta dom har att komma med borde det inte råda några som helst tvivel om att vi är ett demokratiskt trovärdigt alternativ.


Andra bloggar om: , , , ,