tisdag, september 19, 2006

Några korta reflektion om valet

1. Synd att borgarna vann
Jag har hellre Persson än Reinfeldt som statsminister. De skattesänkningar som högern tänker genomföra är inte värda priset vi kommer få betala i diverse höjda avgifter.

2. Följ rösträkningen online
Tydligen kan man följa den slutgiltiga rösträkningen via valmyndighetens hemsida. I skrivandets stund har 1801 av 6177 distrikt räknats och SD har 2,7 % av rösterna. Hittills verkar det alltså som att min gissning på 2,6 % var i lägsta laget.
(Klockan 19:30: SD har nu ökat till 2,9 %. Samtidigt ser jag att nästan inga distrikt alls har räknats i Skåne läns norra och östra och Skåne läns södra ännu. Då Skåne är SD:s starkaste fäste kommer vårt resultat utan tvekan stiga ytterligare. Vem vet, kanske finns det en chans att nå 4 % trots allt?)

3. Sörses svenskar säger ifrån
Det område i Varbergs tätort som "övriga" får störst stöd i är Sörse. Sörse är ett välkänt mångkulturellt problemområde. Sörses svenskar verkar nu har fått nog. Värt att nämna är att det i Sörses vallokal fattades sd-valsedlar under en stor del av dagen, samt att det utöver postutskicket inte delats ut en enda trycksak från SD på området de senate fyra åren. Stödet hade med andra ord kunnat bli ännu större.

4. AFA-fiasko i Helsingborg
På sin hemsida skryter den anarkistiska våldsekten AFA om hur dom saboterat SD:s valrörelse i Helsingborg. Sabotaget har bl.a tagit sig uttryck genom att man stulit valsedlar från vallokaler och att man plockat ner valplakat. Och hur blev resultatet? Jo, SD fördubblar antalet kommunala mandat från 3 till 6. AFA-Helsingborg måste känna sig bra misslyckade just nu.