måndag, september 04, 2006

Heja SAC!

Idag skulle Sverigesdemokraternas stora postutskick gå ut. Och gått ut har det också gjort på de flesta håll. Ett tiotal kommuner hann inte bli färdigpackade i tid, men misströsta inte, de kommer också skickas ut inom den närmaste veckan. Även i Stockholm har försändelsen stött på patrull, men här handlar det istället om tjuriga syndikalister som gnäller om att försändelsen är ett ”arbetsmiljöproblem”, och att man därför inte tänker låta sina medlemmar dela ut det. Mer om det här.

Många Sverigedemokrater är säkert förbannande, och det med all rätt. Själv är jag dock ganska lugn. Dels organiserar inte SAC någon betydande del av Stockholms brevbärare. Försändelsen kommer att gå ut, oavsett vad syndikalisterna tycker om det. Dessutom kan bråket ge oss god publicitet. Så blev fallet när facket (minns inte om det var SAC eller ej) satte sig på tvären angående ett SD-utskick inför EP-valet 2004. Konflikten blev omskriven i massmedia och många svenskar läste om den, däribland Lena från Varberg. Lena tyckte hela historien var märklig, och beslöt sig för att ta reda på vad dom där Sverigedemokraterna egentligen stod för som var så hemsk. Hon besökte SD:s hemsida och det dröjde inte länge förrän hon löste medlemskap. Nu står Lena med på såväl fullmäktigelistan i Varberg som på Hallands landstinglista. Under valrörelsen har hon visat sig vara en stor tillgång. Inte bara har hon flitigt hjälpt till att packa kuvert, hon har även bidragit ekonomiskt samt ansvarat för att frakta upp våra 25 000 färdigpackade kuvert till posten i Göteborg.


Så varsågoda SAC, gnäll hur mycket ni vill. Med facit i hand så vet vi att detta inte skadar SD det minsta, snarare tvärt om.

Lena, Christoffer och Jörgen packar kuvert.