måndag, juli 03, 2006

Islam och nazismen


Hittade den här bilden på bloggen Jihad i Malmö. Den föreställer medlemmar i det Palestinska regeringspartiet Hamas, och mycket riktigt är det en Hitlerhälsning dom gör. Chockerande? Nej faktiskt inte.

Nazismen och Islam har en lång vänskap bakom sig som började redan på Hitlers tid. En av Adolf Hitlers trognaste supportrar var Amin al-Husaini, högste ledare för det muslimska rådet i det område som idag är Palestina. Nazisternas vänskap med islamister tog sig bl.a. uttryck i muslimska SS-soldater. I.Frankrike och Jugoslavien fanns det t.o.m. hela SS-förband med uteslutande muslimska medlemmar. Nu är andra världskriget över och Hitler borta, men vänskapen tycks leva kvar än idag. I flera länder i arabvärlden ligger Mein Kampf högt på försäljningslistorna och här hemma i Sverige är Ahmed Rami en populär föreläsare hos Nationalsocialistisk Front (nsf). Och det finns många fler exempel.

Dagens svenska politiker fördömer med all rätt nazismen. Samtidigt förekommer ingen kritik mot Islam. Politiskt korrekt hyckleri när det är som bäst.

(För den som vill läsa mer om ämnet rekommenderas artikeln ”Islam och nazismen” i SD-Kuriren nr. 61.)