torsdag, juli 27, 2006

Centrum mot rasism fjantar vidare

Det statligt finansierade jippot Centrum mot rasism rullar vidare. Efter att ha misslyckats med att få rasistiska glassförsäljare på fall riktar man nu in sig på ett nytt mål: Rastiska bostadsannonser.

Saken är alltså denna. Kristianstadsbladet har tagit in en bostadsannons där annonsören söker bostad i "ett område fritt från mångkultur och kriminalitet". Och nu ser Cmr rött. ”Antingen handlar det om en person som vill provocera med ett rasistiskt budskap och det ska man inte publicera. Den andra möjligheten är ett det är en knäppskalle.” säger informatören Jolin Boldt.


Knäppskalle kan du vara själv Jolin! Det mesta troliga är väl ändå att personen i fråga faktiskt vill slippa kriminallitet och mångkultur. (Vilket i praktiken är samma sak.) Det är inget konstigt med det. Ärligt talat, vilken svensk vill bo i ett område som Rinkeby, Bergsjön eller Rosengård? Inte jag, inte våra riksdagspolitiker (dom bor i Nacka eller på Södermalm), möjligtvis kanske Jolin Boldt vill det. En eniro-sökning på hennes namn gav bara ett mobilnummer, ingen adress. Min intuition säger mig dock att hennes egen bosstad knappast ligg
er i Fittja eller Tensta.


Centrum mot rasism gör sannerligen rätt för sina statliga anslag, inte sant?

Expressen:

  • Centrum mot rasism rasar mot bostadsannons