fredag, juli 28, 2006

Angående intervjun med mig i Expo

I och med att det är valår så har etablissemangets knähundar på stiftelsen Expo startat en granskning av Sverigedemokraternas avdelningar runt om i landet och deras kandidater. Någon granskning av den faktiska politiken har det givetvis inte varit tal om. Alla som är bekanta med Expos arbete vet hur det ser ut, och även nu är man sin vana trogen genom att dra upp enskilda kandidaters gamla domar, skulder eller förflutna i kontroversiella organisationer. Men när turen kom till SD-Varberg stötte man på patrull. Alla kandidater på listan var hederliga, skuldfria och saknade helt kopplingar till extrema organisationer. Nu lade nog Expo-redaktionen pannorna i djupa veck. Hur skulle man nu gå till väga för att sätta krokben för SD-Varberg? Att granska den faktiska politiken var ju som bekant inte något alternativ. Allt hopp tycktes vara förlorat när Kajsa Lindhof slutligen hittade en lösning. Hon ringde upp mig för en kort intervju. Jag tvekade först men lät mig till slut intervjuas. Några timmar senare dök följande artikel upp på Expos hemsida:


  • SD-toppnamn: Avrättning av statsministern – underhållning

  • Saken är alltså denna. Jag har läst en bok som heter Vedergällning. Jag tyckte boken var så pass bra att jag lade upp den som en av mina favoritböcker här på bloggen. Detta fick låtsasjournalisterna på Expo att slå klackarna i taket. Det förhåller sig så att boken ges ut av ett förlag som även saluför nazistisk litteratur, samt att boken innehåller grova våldskildraringar riktade mot politiker och invandrade gangsters. Hela intervjun och hela artikeln handlar om boken. Boken och absolut ingenting annat. Expo nöjer sig med att berätta att det är en fruktansvärt hemsk bok samt att jag tydligen gillar den. Vart dom vill komma med detta får vi aldrig veta. En gissning är att Expo vill ge intrycket att jag stödjer de handlingar som begås i boken. Att jag liksom övriga SD bara målat upp en demokratisk fasad, och egentligen mycket hellre skulle vilja röja runt i förorterna med pistol och handgranater. Under intervjun påpekade jag för Lindhof att jag även listat Animalfarm som en av mina favoritböcker, en bok som är skriven av socialisten George Orwell. Men det saknade tydligen relevans, med i artikeln kom det i alla fall inte. Är inte det lite märkligt, säg? För om jag blir nazist genom att jag gillar Vedergällning, så borde jag ju rimligtvis även bli kommunist då jag gillar Animalfarm. Eller?


    Egentligen vet jag inte riktigt vad jag förväntade mig, Expo är ju väl kända för sin skräpjournalistik. Om detta inte fört något annat positivt med sig så har jag i alla fall blivit en erfarenhet rikare. Nästa gång Expo ringer kommer jag slänga luren i örat på dem.


    PS. Expo ringde även upp andranamnet på kommunlistan Jörgen Pejle, och konfronterade honom med saker han skrivit på sin blogg. Men tydligen pratade Jörgen omkull dem, för något artikel har vi hittills inte sett skymten av.