onsdag, juni 07, 2006

Seger i Ungt val!

Resultatet för Ungt val har redovisats idag och ser ut på följande sätt:

Moderaterna 21,7 %
Socialdemokraterna 20,8 %
Sverigedemokraterna 11,9 %
Folkpartiet 8,4 %
Miljöpartiet 8,3 %
Vänsterpartiet 7,4
Centerpartiet 4,9 %
Piratpartiet 4,7 %
Kristdemokraterna 2,6 %
Nationaldemokraterna 2,1 %
Feministiskt initiativ 0,9 %
Junilistan 0,6 %
Övriga partier 5,8 %

Lika självklart som att Vänsterpartiet som backar med 9 % är valets stora förlorare är att Sverigedemokraterna som ökar med 8 % är valets stora vinnare, SD är nu större än fem av de sju riksdagspartierna. Detta trots att vi nekats tillgång till skolor, trots att vi ständigt blir utsatta för smutskastning och belagda med åsikter vi inte står för.
I vissa kommuner är framgångarna ännu större, på en rad orter är vi större än samtliga riksdagspartier. Ungt val kan således inte beskrivas som något annat än en riktig dundersuccé. Personligen trodde jag att vi skulle landa någonstans mellan 5 och 7 %, ett så här bra resultat vågade jag inte ens drömma. Riksdagen är inom räckhåll, sanna mina ord.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Ledarskribenter och politiker har gått i taket och gör sitt bästa för att hitta bortförklaringar. Och stackars Lars ”Loser” Ohly menar på att man inte ska ta Internetundersökningar på för stort allvar, och vill därför överhuvudtaget inte dra några slutsatser. Det breda leende han hade igår under multikultijippot ”Sverigeparaden” när han uttryckte sin tacksamhet över avsvenskningen av Sverige verkar dock vara helt borta. Spaltmeter efter spaltmeter har redan skrivit i dagstidningar land och rike runt. Här i Halland har underskriven blivit intervjuad av TV4. TV4 Halland sänds klockan 18:45 och 21:55. Mest troligt är det att jag kommer vara med i den längre sändningen vid 18:45. Jag kommer att lägga upp en länk här på bloggen så fort sändningen finns tillgänglig.