måndag, juni 05, 2006

Fördomar eller fakta del 3

Arbetarrörelsen fortsätter friskt att använda lögnen som vapen i kampen mot Sverigedemokraterna. Av okänd anledning väljer Sveriges radio att blåsa liv i det patetiska projektet "Jobbare mot rasism". Fackpampen Thord Persson intervjuas, och han visar sig snabbt vara rörelsens traditioner trogen genom att blåljuga SR:s lyssnare rakt upp i ansiktet.

Nedan följer några exempel på vad han vill påstå är felaktiga myter och fördomar.


"Många invandrare är inte riktiga flyktingar."
Detta är ingen myt utan helt sant. Den som inte tror mig kan ta del av statistiken på Migrationsverkets hemsida. Där sägs 6 % vara flyktingar, men då ska man även ha i åtanke att verket blandat ihop kvotflyktingar och icke-kvotflyktingar i samma grupp. Andelen verkliga kvotflyktingar är således ännu lägre.

"Invandrare begår mer brott än svenskar."
Även detta är sant, vilket senast bekräftades i BRÅ-rapporten "Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet". Klicka här för att läsa utdrag ur rapporten.

"Invandrare får mer bidrag än svenskar."
Det så kallade "äldreförsörjningsstödet" har resulterat i många äldre svenskar idag har en lägre pension än invandrare som inte arbetat en enda dag i Sverige. Mer information om äldreförsöjningsstödet finns att läsa i SVIC. (scrolla till sista sidan.)


Direkta lögner från Persson således. Ärligt talat, har inte arbetarrörelsens företrädare någon som helst skam i kroppen?

En fundering som också dyker upp i huvudet på mig är vad arbetarrörelsen kallar "krimtänkare" i invandringsfrågan. Vi inom Sverigedemokraterna kallar man för rasister, men våra väljare är inga rasister. Dom är bara "missnöjda" eller "fördomsfulla." Är inte det lite märkligt? Om t.ex. byggnadsarbetaren Sven Svensson från Malmö bestämmer sig för att rösta på SD i höst är han enligt sina fackliga företrädare "bara" inskränkt och missnöjd. Men om han sedan en månad efter valet beslutar sig för att även betala in medlemsavgift till partiet, ja då är han helt plötsligt en fullfjädrad rasist. Märkligt, inte sant?