söndag, juni 04, 2006

Fortsatt stort motstånd mot massinvandringen

Årets SOM-undersökning har kommit och presenterades igår i Svenska Dagbladet. Resultat visar att svenskarna visserligen är mer positiva till invandring än på flera år, men att motståndet fortfarande är stort. Nästan hälften av de tillfrågade, 48 % vill ha en mer restriktiv invandringspolitik. Med andra ord kan man knappast säga att de höga herrarna i riksdag och regering är representativa för folket i den här frågan.

Motståndet är som sagt lägre än vad det vad det varit under senare år, men 48 % får ändå ses som en häpnadsväckande hög siffra. Inte bara är politikerna, ledarskribenterna, fackföreningarna, kyrkan, ja alla etablerade opinionsbildare eniga i sitt stöd till den rådande ordningen, dessutom är svensken väl medveten om att man inte får kritisera invandringspolitiken, då är man ju rasist.


Med denna bakgrund måste etablissemanget känna sig ganska misslyckade. När man efter flera år av ensidig propaganda inte lyckats få med sig mer än halva folket är slutsatsen oundviklig: Ni har fel!