onsdag, maj 24, 2006

Piratpartiet vill mörda oliktänkande?

Historiskt sett har pirater inte varit några trevliga typer. De rövade, plundrade och stal. Den som vägrade lämna över sina värdesaker kunde kallt räkna med en snar död. Idén med att döda obekvämt folk lever kvar än idag inom det svenska "Piratpartiet". Saxat från ett inlägg om Sverigedemokraterna på piraternas forum:

"Dessa vidriga rasister, som det enligt mitt förmenande borde vara Petteristiskt dödsstraff på -- de har IMHO förverkat sin rätt att leva i ett civiliserat samhälle."

Smaka på det, dödsstraff p.g.a. partitillhörighet. Och det är inte vilken nolla som helst som ligger bakom inlägget. Det är Björn Feltén, partirevisorn, en av partiets absoluta toppar. Hur stort stöd Feltén har för sin åsikt är oklart, men varken partiführern Falkvinge eller någon av forumets övriga debattörer har tagit avstånd från uttalandet. PP talar om den enskildes rätt till ett integritet utan statens inblandning, det rimmar dåligt med en vilja att arkebusera/gasa/hänga politiska meningsmotståndare.

Det blir lite ironiskt att texten är ett utdrag ur en artikel om vikten att hålla rent från nyttiga idioter. Precis som SD har PP ett i jämförelse med befolkningen i sin helhet, ett oproportionerligt stort stöd bland ungdomar. Samtidigt har PP inget intresse av att kritisera den förda invandringspolitiken, utan går tvärtom till hårt angrepp mot dem som gör det. Min fråga blir då, vad är Piratpartiet om inte invandringsliberalernas nyttiga idioter?

En symbol för ond, bråd död. Lika aktuell då som nu.