fredag, maj 12, 2006

Kvantitet i SSU

SSU växer, det får vi veta i dagens upplaga av Dagens Nyheter. Anledningen sägs vara ordföranden Anna Sjödins fylleslag på puben Crazy horse. Ganska märkligt kan tyckas, det beteende som ”Rugby-Anna” förde sig med den kvällen borde snarare väcka avsky hos anständigt folk. Vad i hela friden är det för folk som blir imponerade av fylla, våld, maktfullkomlighet och lögner? Anna Sjödin berättar:

Dom som känner igen sig i det här är invandrarungdomar. Det är dom som upplever detta i kroglivet.

Vad är ”detta”? Inte är det att bli oprovocerat misshandlad av krogvakter i alla fall. Något sådant har ju inte ägt rum, det vet vi då åtalet mot vakten har lagts ner, medan åtalet mot Sjödin kvarstår. Nej, jag tror snarare att SSU:s nya medlemmar känner igen sig i sin ordförandes verkliga göranden under kvällen, d.v.s. att konsumera stora mängder alkohol (eller någon annan drog), mucka med vakter och spöa upp folk som inte visar ”respekt”. Det är alltså ganska troligt att de nyblivna Socialdemokraterna är en samling riktiga drägg. Anna Sjödin tycks dock inte bekymra sig över detta, ej heller partikamraten Peter Bäckström:

Det finns en positiv attityd till oss i dag. … Den töntstämpel som funnits på politiska ungdomsförbund är borttvättad på SSU.

Med andra ord kan vi konstatera att kvantitet går före kvalitet när SSU värvar medlemmar. Visserligen var det väl knappast någon som trodde något annat heller. Det bidragsfusk som avslöjades för några månader sedan visade ju att SSU är väldigt giriga av sig så nu gäller det att ha en lång medlemslista så man kan inkassera ett riktigt fett bidrag från pappa staten.

Läs även:
  • Aggressiv rasist styr SSU
  • Anna Sjödin tappar allt mer trovärdighet