söndag, april 09, 2006

Vad sysslar LO med egentligen?

Att jag inte har några särskilt höga tankar om LO är inget nytt för mina trogna läsare. Under den gågna veckan har LO på nytt hällt bensin på brasan och antagligen gjort många fler än mig förbannade.
Dels har ännu en Sverigedemokrat uteslutits ur Transport utan att några rimliga skäl angetts. Läs mer om det här. Jag tänker inte gå in närmare och tala om vilken galenskap det detta är då jag redan skrivit om det tidigare.
Vidare an man inte undgå att undra hur Byggnads-facket tänker när man läser den här artikeln i Östgöta Correspondenten. Historien är alltså denna: Ett litet byggföretag i Linköping saknar så kallade "hängavtal". Detta är dock inget som stör de anställda, arbetsgivaren ger dom bra löner och har tecknat en bra försäkring åt dem. Någon anledning att klaga finns alltså inte, men det struntar Byggnads i, dom klagar ändå. Trots att alla parter är nöjda vill dom ändå gå in och styra och ställa. Och om ägaren inte underkastar sig fackets diktat? Ja, då sätts hans företag i blockad, något som i värsta fall skulle resultera i en konkurs. Och vad blir resultatet av en konkurs? Just det, att de anställda bli arbetslösa.
Hänger ni med? Vi tar det en gång till: Alla på företaget är helt nöjda, facket struntar i detta och hotar med åtgärder som riskerar att göra arbetarna på företagen arbetslösa. Allt för att företagen inte vill dansa efter fackets pipa.

Och så undrar LO varför medlemmarna flyr. Ett litet tips: Upphör med era trakasserier mot anständigt folk så ska ni nog se att ni blir lite populärare.

... med i fackets tankebanor vill säga. Annars försätter vi din arbetsplats i blockad och gör dig arbetslös.