onsdag, april 19, 2006

Smutkastning & debattvägran

Som du säkert förstår av rubriken är det dags för ett nytt inlägg om Socialdemokraterna, närmare bestämt hur dom bemöter och behandlar oss Sverigedemokrater.Ämnet aktualiserades efter att jag läst ett synnerligen osmakligt inlägg på LO:s ung blogg.

En viss Kalle Larsson (nej, inte den diktaturvurmande Vänsterpartisten) går till angrepp mot SD. Förutom att i vanlig ordning anklaga SD för att vara kriminella hävdar han på fullt allvar att vi är ett nationalsocialistiskt parti samt att han vid varje möte med medlemmar i SD blivit hotad och förföljd. Några domar som styrker detta existerar dock inte. Existerar det ens några anmälningar?

Det ständigt återkommande påstående om omfattade brottslighet kunde SD-Kuriren lekande lätt plocka sönder så snart de 2001 lades fram för första gången av stiftelsen Expo. Läs mer om det här och här.

Anklagelser om nazism har partiet inte lagt så mycket möda på att bemöta. Detta då de allra flesta av våra motståndare faktiskt har mer vett än att komma med så bisarra anklagelser. Av samma anledning tänker inte jag bli långrandig i mitt bemötande till Kalle Larsson. Jag nöjer mig med att upplysa om att vår partisekreterare Björn Söder är uttalad sionist och stoltserar med en "Friend of Israel"-banner på sin hemsida.

Kalle Larssons argument mot SD håller inte, det gör inte heller hans partikamraters. Men det spelar ingen roll, SD:s chanser att värja sig mot angreppen är små, och det är just därför angreppen ser ut som de gör. I vanliga fall angriper man sin motståndares politik och argumenterar för hur ens egen politik är bättre. Så är inte fallet när SAP angriper SD. Då handlar det istället om använda nedsättande epitet, angripa partiets historia samt att beskylla partiet för vad enskilda medlemmar gjort. Denna taktik är effektiv, men fungerar bara om motparten inte tillåts komma till tals. Av just denna anledning kombinerar SAP sin smutskastning med en i det närmaste total ovilja att föra debatt med SD. När Sverigedemokraterna vill ha debatt sticker Socialdemokraterna näsan i vädret och fnyser att dom minsann inte nedlåter sig till att debattera med sådant pack som Sverigedemokrater. Den verkliga anledningen är uppenbar, dom vet att deras argumentation inte håller i en debatt.

Men kära sossar, det finns fortfarande tid för bättring. Valrörelsen stundar och debatterna kommer att avlösa varandra. Om ni är så säkra på era argument så varför inte sätta dom på prov? Här i Varberg har kommunalrådet Jana Nilsson en debattinbjudan att vänta från mig. För sin egen demokratiska trovärdighets skull hoppas jag att han svarar ja.