måndag, mars 13, 2006

Svenska ungdomar villebråd i Landskrona

11/3 publicerade Helsingborgs dagblad ett reportage från Landskrona. I reportaget intervjuas "Jesper", "Anders" och "Erik", tre vanliga svenska ungdomar om situationen som ung och svensk i Landskrona. Deras historia sänder kalla kårar längs ryggen.

"Flera killar sparkade på mig när jag låg ned. Allt jag tänkte på var att skydda mitt huvud.
Den brutala misshandeln inträffade i vintras och blev kulmen på ett par år av trakasserier, hot och våld som Jesper och tiotalet kompisar säger sig ha blivit utsatta för av ett gäng killar med invandrarbakgrund.
– Dagligen försöker de provocera fram bråk genom att skrika saker som ' svenne
jävlar ' och ' vi ska knulla din morsa! '. Det känns som att det aldrig tar slut, säger Erik.
De är övertygade om varför just de råkar illa ut.
– För att vi är svenskar. Omvänd rasism är vad det är, men att även det förekommer är något som sällan uppmärksammas, säger Anders."

Hela artikeln kan läsas här.
Detta är inte första gången mångkulturens konsekvenser i Landskrona uppmärksammas. Under 2003 var situationen så allvarlig att Landskronapolisen var tvungna att kalla in förstärkning i form av piketpolis från Malmö under helgerna för undvika total anarki. Sydsvenskans artikel kan du läsa här. Även Helsingborgs dagblad skrev om händelsen och deras beskrivning var än mer skrämmande än Sydsvenskans. Tyvärr har jag inte lyckats hitta den artikeln.

Men i allt detta mörker finns det ändå hopp om en ljusare framtid. I kommunvalet 2002 visade Landskronas svenska befolkning tydligt vad dom tycker om invandrargängens härjningar, Sverigedemokraterna fick inte mindre än fyra mandat i fullmäktige. Detta gör att Landskrona tillsammans med Kävlinge är Sverigedemokraternas starkaste fäste i landet.
Och motståndet har knappast minskat sedan dess. I julas försökte kommunen övertyga sina anställda om mångkulturens förträfflighet genom att ge dem en mångkulturell kokbok. Hur blev responsen? Kanske inte riktigt som kommunen förväntat sig. Läs mer om det här.

Kanske dags för dig att göra motstånd också? 17 september är det val, då har du din chans.

Läs även:

  • Mångkulturen blomstrar i Södertälje