tisdag, mars 28, 2006

Pengar till muslimer, men inte till vikingar

I november skrev jag om att Göran Persson planerade att tvinga Sveriges skattebetalare att betala för reparationerna av Islamic center i Malmö, nu har mina farhågor besannats. Inte mindre än tre miljoner skattekronor väljer regeringspartiet att skänka till Malmömuslimerna. Någon förklaring till varför regeringen aldrig skänkt några pengar till vandaliserade kyrkor får vi inte. Inte heller det faktum att Malmömoskéen är en stor församling som utan tvekan hade kunnat skrapa ihop tillräckligt med pengar på egen hand tas upp. Och givetvis tar inte regeringen någon hänsyn till det faktum att 40 % av Sveriges invånare över huvud taget inte vill ha några moskéer i Sverige.

Nu hade detta givetvis varit tillräckligt goda argument för att stoppa bidraget, men historien är inte slut riktigt ännu. Islamic center är ju givetvis inte de enda i Sverige som behöver pengar för att få sin verksamhet att gå runt. Ett exempel på detta är Hornbore vikingaby som nu tvingas stänga på grund av dålig ekonomi. För att rädda verksamheten krävs det 225 000 kronor, d.v.s. mindre än en tiondel av vad regeringen ger till Islamic center. Men tror ni att regeringen kommer gå in och hjälpa vikingabyn? Nej, inte jag heller.


Göran Persson och hans underhuggare pumpar hellre in bidrag i mångmiljonklassen till en verksamhet som syftar till att stärka en främmande läras inflytande i Sverige än att avsätta ett par hundratusen till en kulturförening som arbetar med att hålla vårt historiska arv vid liv.
Det borde inte råda några som helst tvivel om var Socialdemokraternas lojalitet ligger. Ha det i åtanke när du går till valurnorna i höst.