torsdag, februari 23, 2006

Om kvällens "Efterlyst"

Likt varje Torsdagskväll har jag varit min vara trogen och tittat på kvällens avsnitt av Efterlyst. Jag gillar Efterlyst, det gör faktiskt de flesta Sverigedemokrater. Inget annat medium, vare sig tv-program eller någon tidning sticker så effektivt hål på etablissemangets drömmar om ett fungerande mångkulturellt samhälle, inget annat medium visar lika tydligt vilket fiasko "integrationen" varit.

Kvällens avsnitt utgjorde inget undantag. Gäst för kvällen var en viss Sten Levander som var någon slags professor vid Lunds universitet. Han hade forskat om gängkriminallitet i Skåne, och som Sverigedemokrat blev man inte direkt överraskad över vad han hade att berätta. En av tolv unga i Skåne var medlemmar i någon form av gäng. Av dessa var inte mindre än 70 % invandrare, vilket betydde en överrepresentation med 400 % gentemot svenskar.

För några svenskar finns det trots allt också. En av dessa intervjuades i ett annat reportage under kvällen. Han hade varit medlem i ett gäng på sammanlagt tio personer, men var nu fri från brott. Av hans gamla polare var tre döda och de övriga sex satt inne på långvariga fängelsestraff. Att vara kriminell är inget smart karriärval sade den gode professorn, och man kan väl inte annat än hålla med.
Definitivt något att tänka på för alla pubertala tonårsgangsters som drömmer om en framtid som värdetransportrånare eller dylikt.

Brott lönar sig inte