lördag, januari 14, 2006

SD dominerar i bloggosfären

Ja, det är sant. I förhållande till sin storlek "irl" så är Sverigedemokraterna antagligen bloggosfärens främsta parti. (Möjligtvis med undantag för det s.k. "Piratpartiet")

På ping-sajten intressant.se är SD ofta omskrivna. Inte bara är vi betydligt mer uppmärksammade än Junilistan och Feministiskt Initiativ, även Kristdemokraterna och Miljöpartiet får finna sig i att leva i vår skugga.

Även på Bloggtoppen, en sajt som tillhandahåller topplistor över de mest besökta bloggarna i olika kategorier finns SD representerade. Bland de 50 främsta bloggarna under kategorin politik drivs tre av Sverigedemokrater. Högst ligger vår partisekreterare Björn Söder som för tillfället har plats nummer fyra. Över dessa tre bloggar återfinns det även en påstått "objektiv" blogg som uteslutande skriver om SD.

Jag är givetvis medveten om att en valrörelse inte enbart kan bedrivas via bloggar. Men man ska ha i åtanke att internet är ett viktigt medium, kanske det allra viktigaste för att nå ut till unga väljare. Om SD ser till att försvara och även utöka sin ställningen i bloggosfären kan det mycket väl få en positiv inverkan på höstens valresultat. Jag skickar därför en enkel uppmaning till alla partikamrater: Börja blogga!

Sverigedemokraterna fackla lyser starkt i den svenska bloggosfären