tisdag, januari 31, 2006

Multikulti-ikon anklagas för misshandel

"Pizza", "Kebab" och "Zlatan". Dom tre vanligaste orden jag får höra när någon politiskt korrekt person försöker övertyga mig om mångkulturens förträfflighet. Och visst har de tre företeelserna har sina goda sidor. När det gäller Pizza och Kebab är det givetvis det faktum att om de lagas på rätt sätt kan båda dessa anrättningar vara riktigt goda. Varje medalj har dock sin baksida. I fallet med pizza och kebab handlar det främst om att de flitiga invandrare som i regel drivor Sveriges pizzerior inte tycks lägga någon större vikt vid hygien. Förra året undersökte Söderhamns kommun stadens pizzerior och fann att 15 av 17 hade undermålig hygien. Under 2002 genomfördes en liknande inspektion i Södermanland. 132 pizzerior undersöktes, 1 (!) fick godkänt.

Samma sak gäller med Zlatan. Ingen kan förneka hans talang när det gäller fotboll, hade han inte varit bra så hade han ju varken platsat i landslaget eller i Juventus. Eller förresten, Zlatan platsar ju inte i Juventus längre, det är lite därför jag skriver den här artikeln. Anledningen till att han petats har dock inte med bristande talang att göra, utan snarare med hans hotfulla och våldsamma beteende. Under ett träningspass med laget ska Zlatan tydligen ha ilsknat till på sin klubbkamrat Zebina och gett denne en rejäl blåtira. Tränaren Capello ska ha sett detta och skällt ut Zlatan som i sin tur svarade med att hota Capella att ge honom samma behandling om han inte passade sig... och det är inte första gången Zlatan har problem med humöret heller. Hur det hela utvecklar sig återstår att se. Sin karriär som fotbollspelare kan säkert Zlatan fortsätta utan problem, desto värre kan det bli för Sveriges politiska etablissemang. För dem var Zlatan en skänk från ovan som kunde användas som en hipp mångkulturell förebild för unga svenskar. Om inte Zlatan lugnar sig finns risken att han blir en lika stor flopp som Ken Ring som genom sitt kriminella beteende inte kunde införliva etablissemangets förhoppningar.

Frågan är vart etablissemanget ska vända sig om projekt Zlatan kraschar? Om inte någon ny stjärna dyker upp så får man väl fokusera på den alltid lika trogna Alice Bah. Problemet med henne är dock att hon är adopterad till Sverige, så kulturellt sett borde han vara lika "stel" och "tråkig" som alla andra svennar.

Läs mer om Zlatan i dagens Sportbladet.