tisdag, december 27, 2005

Muslimer kräver europeisk underkastelse

Den muslimska vreden mot Danmark fortsätter att växa sedan tidningen Jyllandsposten i september publicerade ett antal teckningar föreställande den muslimske profeten Muhammed. Enligt muslimsk lag (Sharia) är det nämligen förbjudet att avbilda profeten. Förutom en demonstration drygt två veckor efter publiceringen fick tidningen mottaga flera hot där danska muslimer utlovade hårda straff för denna ”hädelse”. Hoten ansågs så allvarliga att tidningen kände sig tvungna att hyra in ett vaktbolag för att skydda sina anställda från aggressiva muslimer. Det är dock inte slut där, de till synes harmlösa teckningarna håller nu på att orsaka internationella konflikter. Detta sedan Isesco, en internationell islamisk allians med 51 medlemsländer hotar med bojkott mot Danmark om man inte erhåller en officiell ursäkt från den danska regeringen.

Danmark är ett sekulariserat land, muslimerna utgör inte mer än ett par procent av den totala befolkningen, trots detta anser uppenbarligen Isesco att Sharialagar ska gälla. Ett bra exempel på Islams ständiga krav på underkastelse. Isesco bryr sig inte om att en förkrossande majoritet av Danmarks invånare inte bekänner sig för Islam, dom menar att Sharia är Allahs egna ord och att alla världens människor måste underkasta sig dessa. Om Danmark stiftar egna lagar saknar dessa legitimitet och behöver inte följas, den enda lag som människan behöver följa är ju Sharia. Detta är också något som också de muslimska invandrarna verkar tycka, den tyska undersökningen ”Verlockender Fundamentalismus” från -97 visade nämligen att hela 65 % av Europas muslimer anser att Sharialagarna är överordnade värdlandets egna lagar.

Är det verkligen rimligt att Europa varje år släpper in 10.000-tals människor över gränserna som lever efter sina egna regler och fullkomligt struntar i de lagar vi lever efter här? Ja, det tycker i alla fall våra svenska politiker.

Isesco tycker att Europas folk ska underkasta sig Islams lagar