onsdag, november 23, 2005

Fackligt angrepp på SD

Det är inte alltid roligt att vara Sverigedemokrat och samtidigt vara ansluten till LO. Inte bara förnekas man att inneha uppdrag, nyligen blev en medlem till och med utesluten ur sitt förbund, Transport. Över huvud taget får man finna sig i att bli bespottad, baktalad och behandlad som mindre värd än övriga medlemmar. Resonemanget brukar vara att SD:s åsikter inte stämmer överrens med LO:s. Enligt mig beror det nog mest på att LO lägger sig i frågor som egentligen inte angår ett fackförbund. När en vanlig arbetare går med i facket är det för att han vill värna om sin trygghet på jobbet, att det förhåller sig så begriper vem som helst. Trots detta sitter Wanja Lundby-Wedin och hennes underhuggare med händerna för öronen och försöker intala sig själva att det är deras plikt att hylla mångkulturen och att man inte kan sköta ett uppdrag i förbundet om man inte ”har hjärtat till vänster”.

I dagarna var det på nytt dags för sossemaffian att gå till attack mot dem som har fräckheten tänka självständigt. Gerado Berrios, förtroendevald i Seko gick i en debattartikel till angrepp mot vad han kallade ”rasism och främlingsfientlighet”. Mestadels var det samma gamla struntprat vi hört 100 gånger innan, men ett stycke fick mig verkligen att reagera:

Att organisationer såsom Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna, Nationalsocialistisk front, och Nationell Ungdom misshandlar och trakasserar till exempel människor som arbetar inom kollektivtrafiken, blir sällan del av nyhetsrapporteringen.

De skyldiga till misshandeln av busschaufförer och stenkastningen mot bussar i samband med körningar i mångkulturella problemområden är alltså gäng av våldsamma Sverigedemokrater! Värre lögn har jag nog aldrig hört, inte ens från AFA eller Expo. En förklaring var ju givetvis på sin plats så jag letade upp Gerados telefonnummer och ringde upp honom. Det tog lite tid men till slut lyckades jag i alla fall få tag i honom. Han försvarade sig med att SD har otrevliga attityder och att vi därigenom uppmuntrar till våld mot invandrare och homosexuella. Jag gjorde klart för honom att SD helt tar avstånd från all form av våld, något som lämnade honom svarslös. Min ursprungliga fråga, d.v.s. om han hade några som helst belägg för sitt påstående om våldsamma SD:are uteblev också. Innan vi avslutade vårt samtal bad han mig upprepa mitt efternamn samt uppge vilket fackförbund jag var medlem i. Antagligen för att vidta någon åtgärd för att få uppkäftigt fotfolk att tiga. Om jag varit medlem i Seko hade nog en uteslutning varit att vänta. Nu är jag istället Kommunalare så om någon disciplinåtgärd blir aktuell är inte lika säkert, och även om så blir fallet kan jag lova att jag inte kommer fälla några tårar.

Om någon bör uteslutas så är det egentligen Gerado. Hans uttalanden är kränkande för alla LO-anslutna som antigen är medlemmar i eller sympatiserar med SD. Om Gerado ska stanna är det minsta man kan begära att han drar tillbaka sin artikel och ber SD om ursäkt.