måndag, september 19, 2005

Segern är vår!

Idag är jag glad, riktigt glad. Anledningen är givetvis resultatet i gårdagens kyrkoval, där kyrkans konservativa krafter stärkte sin ställning. Den nystartade nomineringsgruppen Frimodig kyrka stormade in i kyrkomötet med buller och bång och knep inte mindre än 7 mandat. Detta är positivt men det verkliga glädjeämnet är förstås Sverigedemokraternas uppgång. SD dubblade sitt inflytande från 2 mandat till 4. Detta trots omfattade hets och smutskastning från övriga partier, inte minst Socialdemokraterna.

Sossarna ja, partiet som gick till val utan någon egen politik och vars enda argument var att man skulle rösta på dem för att inte SD eller Frimodig kyrka skulle få något inflytande. Till sin hjälp hade man inte bara en egen valbudget på 600 000 kronor utan dessutom massiv uppbackning av både LO och SSU. De senare tryckte upp ett flygblad i inte mindre än en miljon exemplar med det enkla budskapet: ”Stoppa SD”. Nu när rösterna är räknade kan vi konstatera att Sossarnas valkampanj slutat i ett riktigt praktfiasko. Inte bara står fienderna i SD och Frimodig kyrka som valets stora segrare, dessutom är Sossarnas egna siffror inget att hurra över, partiet backar med 3 mandat.

Vi Sverigedemokrater har all anledning att vara nöjda med vår insats. Nu tar vi sikte mot riksdagen i nästa års val. Om alla hjälper till har vi en god chans att se till att Göran Perssons värsta mardrömmar besannas!


Över hela landet har SD bedrivit valrörelse under den senaste månaden. På Bilden syns aktivister från Gävleborg under en tidningsutdelning i Sandviken.