måndag, september 12, 2005

Mångkulturen blomstrar i Södertälje


Återigen har mångkulturen visat sitt sanna ansikte. Den här gången var det Södertäljes tur att få en släng av sleven, närmare bestämt multikultighettot Ronna.
Det hela börjar med att två svenska flickor ofredas av en grupp på cirka 30 invandrarungdomar. Först genom stenkastning och glåpord, sedan med sparkar och slag. Flickorna lyckas undkomma sina förföljare och ringer efter polis som snart anländer till platsen. Polisen gör ett försök att gripa en person vilket möts med ilska från gänget. Situationen blir allt mer hotfull och polisen kallar på förstärkning. Det gör även invandrargänget och snart står 50 poliser, flera iklädda kravallutrustning och beväpnade med automatvapen mot ett drygt 100-tal invandrade Ronnabor med gatstenar i händerna. Ronnaborna går till attack och gatstenar börjar hagla över polisen. En polisman skadas lindrigt, en polisbil totaldemoleras i stenregnet. Samtidigt står det ytterligare Ronnabor på sina balkonger och skriker åt poliserna att försvinna. Slutligen lyckas i alla fall polisen få kontroll över situationen. Pöbeln upplöses och tre personer anhålls. Lugnet varar dock inte länge. Bara minuter senare stannar två bilar utanför Södertäljes polisstation och öppnar eld med automatvapen. Minst två fönster förstörs i skottlossningen. Bilarna försvinner sedan från platsen. Enligt polisen handlar det utan tvekan om en hämndaktion för gripandena tidigare under kvällen.

Områden som Ronna är långt ifrån unika i dagens Sverige. Motsvarigheterna i storstäderna är väl (ö)kända, Rinkeby, Bergsjön, Rosengård. Den gemensamma nämnaren för dessa områden är den etniska sammansättningen bland de boende, andelen invandrare är avsevärt högre än Sverige i övrigt. (I Ronna är andelen invandrare nästan 80 %.) Som följd av detta är dom också i högre utsträckning drabbade av kriminallitet och bidragsberoende. Detta trots alla de miljoner kronor som pumpats in via diverse ”integrationsprojekt”. Men problemen är större ändå. Vad vi såg i Ronna var mer än vanlig brottslighet, vad vi såg var ett exempel på vad mångkultur är i praktiken. Ronna är ett ghetto, ett invandrarghetto. Ronna liksom Rinkeby, Bergsjön och Rosengård har blivit en ”stat i staten”. De som bor där känner varken lojalitet eller samhörighet med det övriga svenska samhället. Den breda folkliga uppslutningen och skottlossningen mot polisstationen sänder ett tydligt budskap till det svenska samhället i allmänhet och polisen i synnerhet: Vi vill inte ha er här.

Även om helgens händelser känns nog så otäcka är det blott en försmak om vad som komma skall. Varje år bosätter sig över 40 000 utlänningar i Sverige. Ghettona kommer att växa både i storlek och antal. Och så länge riksdagspartierna tillåter detta fortsätta samtidigt som dom rynkar på näsan åt både assimilering och åtgärder för återvandring kommer kravaller som de i Ronna att bli allt vanligare och allt mer omfattande. Ni minns kanske de kravaller som skakade England några år tillbaka. (Var det Oldham staden hette? Jag minns inte riktigt.) Där rådde total segregering. I vissa delar av staden hade de boende upprättat så kallade ”No whites zones” .Områden där man som vit riskerade livet om man vågade sig in. Att detta varken var något skämt eller massmedialt påhitt bekräftades efter att en äldre engelsk herre ovetande korsat den förbjudna gränsen och därför blivit ihjälslagen av ett asiatiskt ungdomsgäng. Detta skapade givetvis starka reaktioner hos stadens inhemska befolkning. Motsättningarna övergick snart i omfattande kravaller där 100-tals asiatiska ungdomar beväpnade med gatstenar och brandbomber löpte amok i stadens centrala delar.

Hur länge dröjer det innan vi ser etniska kravaller av den här storleken i Sverige? Hur länge dröjer det innan vi får ”Svennefria zoner”?