torsdag, augusti 18, 2005

Insändare i HP

Hallandsposten publicerade igår en insändare med grova påhopp mot Sverigedemokraterna.
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=78303
Jag skickade in följande genmäle till tidningen:

Felaktigt om Sverigedemokraterna

Kära ”Tolerans och kärlek”, Det var mycket tråkigt att läsa om vad du kommit fram till för slutsats om mitt parti, Sverigedemokraterna, inte minst då många av dina påståenden är direkta felaktigheter.

Du citerar ett stycke ur vårt kyrkopolitiska manifest och tolkar sedan det som att vi vill förbjuda folk att gifta om sig samt att få sina adopterade barn döpta. Här kan vi verkligen tala om att läsa en skrift så som satan läser bibeln. Vad vi talar om i manifestet är att kyrkan ska arbeta mot månggifte (s.k. polygami) och homoadoptioner. Detta är något som jag nog tror att de flesta av Svenska kyrkans medlemmar kan ställa sig bakom.

Än mer förfärad blir jag när du påstår att ”Sverigedemokraterna vill i dag begränsa socialt arbete med ensamma och förtvivlade.” Var du fått denna idé ifrån övergår mitt förstånd. Två av Sverigedemokraternas honnörsord, oavsett om det handlar om världslig politik eller kyrkopolitik är just trygghet och omtanke. Att kyrkan ska finnas som stöd och tröst för utsatta är en självklarhet. Att påstå att vi tycker något annat är inget annat en ren lögn.

Sverigedemokraterna är ett konservativt parti. Vi vill ha en kyrka som värnar om sunda, konservativa ideal, en kyrka som står upp för kärnfamiljen och inte försöker vara ”politiskt korrekt” för att blidka de höga herrarna i regering och riksdag, en kyrka som står upp för kristendomen och inte flörtar med Islam eller andra främmande läror. Därför går vi till val!

Erik Hellsborn
Biträdande valsamordnare för Sverigedemokraterna i Göteborgs stift


-----

20/8 Publicerad
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=79053