måndag, mars 21, 2005

Socialdemokratiskt struntprat

Så var det dags för ännu en kampanj mot ”rasism”. Den här gången har turen kommit till Socialdemokraterna och deras underhuggare inom fackföreningsrörelsen som lanserat ”Jobbare mot rasism”.

Det första jag reagerade på är att det ingenstans på sidan klargörs vad rasism egentligen är och varför den skall bekämpas.
Sidans egentliga syfte är dock inte svårt att se. Större delen av materialet på sidan är direkt hets mot Sverigedemokraterna. Detta är inget konstigt. Enligt de undersökningar som gjorts så är det arbetare som är mest kritiska till den massinvandring som bedrivs idag och det är just därifrån som såväl SD som SAP får majoriteten av sina röster. Ett parti som kan ta röster från vänsterblocket samtidigt som man är beredd att samarbeta med de borgerliga är givetvis en mardröm för Socialdemokratin, SD är det enda parti som på sikt kan bryta SAP:s maktmonopol.
Argumenten som framförs är emellertid av låg klass och består till stor del av direkta felaktigheter som inte skulle hålla i en debatt.

Utöver den direkta hetsen mot SD gör man även sitt bästa för att slå hål på partiets argument. Bl.a hävdas det att dagens invandring främst skulle bestå av flyktingar och att Sverige är tvungna att ta emot dessa för att inte bryta mot internationella konventioner. Detta kan lätt motbevisas genom ett besök på Migrationsverkets webbsida. Detta vet Socialdemokraterna, och därför har dom beslutat att stryka benämningen "Humanitära skäl" vid asyl och ersätta det med ”skyddsskäl” för att skapa en illusion av flyktinginvandring.
Låt oss göra klart att det inte är några idioter som gjort sidan. De många felaktigheterna handlar inte om missförstånd utan om medvetna lögner.

Som brukligt är vid dylika kampanjer ägnas även här utrymme åt att måla ut invandringen som nyttig och berikande. Men uppenbarligen anser sig inte arbetsgruppen själva vara i behov av någon invandrad kompetens, samtliga 8 personer är nämligen infödda svenskar. Här kan vi verkligen tala om hyckleri!

Givetvis finns det mer att anmärka på men för att inte bli långrandig avslutar jag nu min text med denna lilla fundering: På sidans hävdas det att kampen mot "rasism" (dvs ifrågasättande av mångkulturen) är fackets viktigaste uppgift. Som medlem i LO trodde jag att det viktigaste var att kämpa för mina och andra arbetares rättigheter. Tänk vad fel man kan ha.

  • Jobbare mot rasism