torsdag, mars 03, 2005

Brutet tabu

Håller debattklimatet i Sverige på att förändras? Att påtala invandringsrelaterad problematik har fram tills nu varit i det närmaste tabu i svensk media. Men under februari sändes två TV-program som rönt stor uppmärksamhet och fått utstå mycket kritik. Först ut var SVT:s uppdrag granskning som lät Janne Josefsson göra ett reportage om invandrare som lurade till sig pensioner som dom inte var berättigade till. Sedan var det TV3:s tur som i programmet Insider belyste invandrares överrepresentation inom brottsligheten. Båda inslagen följdes av emellertid av en debatt, en debatt mellan personer som dock alla var ytterst politiskt korrekta i sina analyser av vad dom just sett. ”Utanförskap”, ”bristande integration”, ”socialt problem”. Samtliga ”experter” som deltog var eniga om att det ingalunda var invandrarnas eget fel, skulden skulle läggas på samhället. Punkt slut.
Detta räckte givetvis inte till för att blidka de många multikultiförespråkare som föredragit fortsatt censur och ensidig propaganda. Båda programmen utsattes för häftig kritik, Insider blev till och med polisanmält för hets mot folkgrupp. Om det blir något av denna anmälan återstår att se.
Uppdrag granskning och Insider får här mitt fulla stöd. Obekväma sanningar som tystats ner allt för länge fick slutligen komma ut i ljuset. Varför SVT och TV3 gjort denna kovändning förblir dock ett mysterium för mig. Enligt egen utsago är det för att förhindra att ”mörkerkrafternas” (läs: nationalisternas) myter tillåts slå rot hos folk. Snarare så är det ju så att programmen visat att vi nationalister haft rätt i vad vi sagt i alla år. Oavsett vad programmakarna har haft för uppsåt så är det bara att tacka och ta emot. Mångkulturens förespråkare har inget att vinna på att dessa fakta når folket, men det har vi.